fbpx
Nordsjællands måske bedste kiropraktor
Kiropraktor i Sundhedshuset i Helsingør
[trustindex no-registration=google]

Kiropraktoren forklarer… skader på ski

Dato: 22. februar 2023
Kategori:

Skisæsonen står for døren, og den årlige tur på ski er både tiltrængt og sjov, men for mange ender den desværre ofte med skader. Kiropraktoren giver dig gode råd til, hvordan du passer på dig selv og et overblik over de mest hyppige skader på ski.

Ifølge tal fra Danmarks statistik rejser mere end 300.000 danskere årligt på skiferie, men det falder måske ikke alle ind at huske at få trænet op til skiferien inden de hopper i støvlerne og klikker skiene på. Netop forberedelse og træning kan gøre en forskel for, hvorvidt du kan suse ned ad pisterne, eller om du ender med en skade. I denne udgave af Kiropraktoren forklarer, forklarer kiropraktor Jakob Hermannsen, hvordan du bedst forbereder dig inden skiferien, og hvilke skader, du kan komme ud for.  

– Når man skal til at stå på ski, er det en god idé med fokuseret styrketræning i månederne op til skiferien, forklarer Jakob Hermannsen. – Og særligt for dem der ikke ellers er fysisk aktive eller dyrker motion, der minder om skiløb. Hvis man har brug for konkrete råd og øvelser, før man skal stå på ski, er det noget som en kiropraktor vil kunne hjælpe med. 

Styrk dine knæ og bedøm egne evner 

Det er ikke kun for de uøvede nybegyndere, at det er vigtigt at være i god fysisk form, før man glider ned af bjergsiden, for der vil altid være en vis skadesrisiko forbundet med alpint skiløb, forklarer Jakob Hermannsen. 

– De hyppigste skader i forbindelse med alpint skiløb er ledbåndsskader i knæ. For eksempel det forreste korsbånd. Skaden kan ske, hvis du falder og laver et vrid i knæet, hvor kroppen vil ene vej og underbenet en anden.  

– Der kan også ske skade på flere ledbånd på én gang, og her kan det i mange tilfælde være behov for en operation. Så det kan blive en værre omgang, hvis ikke man er forsigtig. Mit bedste råd for at forebygge ledbåndsskader er derfor at have stærke knæ og køre efter egne evner på pisterne. 

Skaderne kan være mange 

Men det er ikke kun knæene, der er i risiko for skader. Skader rammer mange andre dele af kroppen: 

– Skiløbere risikerer også hovedtraumer og hjernerystelse, og her reduceres risikoen markant, hvis man bruger hjelm.  

– Vi ser også mange ryg- og nakkeskader, men langt de fleste skader er heldigvis af mildere karakter. Det kan for eksempel være en forstrækning og forstuvning af rygsøjlen. Men hvis man er så uheldig at få sig en rygskade, anbefaler vi, at man hurtigst muligt får foretaget en klinisk vurdering. 

– Man kan også komme ud for skulder- og håndledsskader, for eksempel hvis en skulder går af led eller man får et brud på håndleddet i forbindlese med et fald. For dem der står på snowboard, er risikoen for håndledsskader større, fordi snowboardere ofte tager fra med armene, når de styrter. Hvis man står på snowboard, er det derfor en god ide med håndledsbeskyttere.  

Øvrige nyheder

Vi udvider med endnu en kiropraktor
Vi kan med stor glæde byde velkommen til Magnus hos Øresund Kiropraktik. Magnus har over 6 års erfaring med at behandle patienter på...
Havesæsonen er startet
Sommeren er her, og i weekenden var Simon, som så mange andre, ude i solskinstimerne i haven. Din aktivitet i haven og al den friske lu...
Vi er passionerede kiropraktorer, som brænder for at hjælpe dig med dine problemer. Med forskellige specialer og interesser har vi altid en kiropraktor i huset, der kan hjælpe dig med lige præcis dit behov.
Åbningstider
Mandag
08:00 - 18:00
Tirsdag
08:00 - 18:00
Onsdag
08:00 - 17:30
Torsdag
08:00 - 18:00
Fredag
08:00 - 14:00
Weekend
Lukket
Kontakt
49 21 75 00
info@o-kir.dk
Adresse
Birkedalsvej 35 V 1. sal
3000 Helsingør
Åbn med Google Maps
© 2023 Øresund Kiropraktik - All Rights Reserved.
CVR-nr.: 33764774
Created and hosted by
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram