fbpx
Nordsjællands måske bedste kiropraktor
Kiropraktor i Sundhedshuset i Helsingør
[trustindex no-registration=google]

Gravide

Kiropraktisk behandling aflaster kroppen under graviditeten

Book behandling online

Book en tid når det passer dig via vores online bookingsystem.
49 21 12 13
Book online

Erfarne og personlige kiropraktorer med med viden og erfaring

Hos Øresund Kiropraktik har vi erfaring og viden med behandling af gravide med smerter i ryg, bækken og fødder.

Graviditet med smerter i bevægeapparatet

Tillykke med din graviditet! Dette er en dejlig, men også udfordrende tid. Kroppen ændrer sig på rigtig mange måder og dette kan forårsage smerter i nakken, ryg og bækken, men også alle de andre led pga. væske og hormonelle ændringer. Som gravid kan du trygt gå til kiropraktor. Vi tager højde for din situation og lytter til dine gener. Vi har god erfaring med at behandle gravide og man kan afhjælpe rigtig mange smerter. De typiske steder man får ondt er brystryggen, bækkenet og fødder.

Bækkenet har tre led, et led fortil og to bagtil. Bækkensmerter er smerter i ét af de tre led. Har du smerter i alle tre led, er der derimod tale om bækkenløsning. Smerterne udvikler sig som regel langsomt og kan blive værre. Bækkensmerter kan være langvarige og alvorlige, hvis man ikke respekterer og lytter til symptomerne og får relevant behandling.

Alle kan få bækkensmerter, men det er som oftest gravide, som vil opleve bækkensmerter eller bækkenløsning. Under graviditeten sker der en ”blødgøring” af alle led og ledbånd på grund af den hormonelle påvirkning. Dette er en normal proces, og den fortsætter gennem hele graviditeten. Processen medfører, at den gravides holdning ændres og tilpasser sig den øgede vægt, som kvinden får i en graviditet. Kroppen ændres for at bækkenet kan blive større og mere eftergiveligt under fødslen.
Hvis du er gravid, opstår smerterne som regel midt i graviditeten, men kan også opstå tidligere – fx hvis du har været gravid før.
Smerter kan skyldes forskellige ting: De kan komme af denne store forandring, som kvindens krop gennemgår. De kan skyldes, at hormonet (relaksin) frigøres for tidligt (normalt frigøres det i forbindelse med fødslen). Og smerterne kan skyldes, at kvindens muskler og led ikke er stærke nok til at bære den øgede vægt. Disse smerter skyldes altså ikke en bækkenløsning.

Hvis du er gravid, opstår smerterne som regel midt i graviditeten, men kan også opstå tidligere – fx hvis du har været gravid før.

Det er ikke mange gravide, som kommer igennem en graviditet uden at mærke en vis ømhed i bækkenet, de fleste vil have gavn af behandling, men gravide med bækkensmerter får det tit bedre efter fødslen.

Brystryggen inkluderer rygsøjlen fra nakken og ned til over lænden samt alle ribbenene. Smerter i brystryggen opstår typisk hos gravide pga. den ændrede holdning med den tunge mave, men også pga. barnet fylder mere under ribbenene og ens vejrtrækning bliver påvirket. Det tvinger vejrtrækningen højere oppe i brystet og derved bliver muskler og led mere over anstrengt så ribbensled og facetled låser sig fast.

Fødderne bliver af gode grunde mere overbelastet i en graviditet pga. vægtøgningen. Dette kan medfører hævede underben og fødder, men også at forfoden bliver kompromitteret og kan give smerter ved gang.

Symptomer

De typiske symptomer inden for børn og spædbørn har vi samlet herunder. Klik på hver enkelt for at se vores behandlingsforløb, 
Gå til Alle symptomer

Kan du ikke finde den service, du søger rådgivning til?

Fremgår den symptomer eller behandling du søger ikke, så tøv ikke med at tage kontakt til os.
Kontakt os
Vi er passionerede kiropraktorer, som brænder for at hjælpe dig med dine problemer. Med forskellige specialer og interesser har vi altid en kiropraktor i huset, der kan hjælpe dig med lige præcis dit behov.
Åbningstider
Mandag
08:00 - 18:00
Tirsdag
08:00 - 18:00
Onsdag
08:00 - 17:30
Torsdag
08:00 - 18:00
Fredag
08:00 - 14:00
Weekend
Lukket
Kontakt
49 21 75 00
info@o-kir.dk
Adresse
Birkedalsvej 35 V 1. sal
3000 Helsingør
Åbn med Google Maps
© 2023 Øresund Kiropraktik - All Rights Reserved.
CVR-nr.: 33764774
Created and hosted by
licensecross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram